Pirotehnika.net

Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina www.pirotehnika.net. ponuja širok izbor pirotehničnih izdelkov na spletu.

Lastnik spletne trgovine www.pirotehnika,net  je družba Pirotehnika d.o.o., Stara Vrhnika 51, 1360 Vrhnika, davčna številka: SI91820073, Matična številka: 2303841, Vložna številka: 1/47266/00, Okrajno sodišče v Ljubljani, osnovni kapital podjetja: 7500,00 €. IBAN SI56 02027-0256525430. Izjavljamo, da smo davčni zavezanci in da smo zavezani plačevanju davka na dodano vrednost. Dovoljenje za promet: 216-433/2010-34(403) UE Vrhnika.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov in vsakokratnim popravkom zakona. V kolikor iz spodaj opisanih pogojev pravice potrošnika niso razumljive, vidne ali celo v nasprotju z Zakonom o varstvu potrošnikov, veljajo določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, upoštevajoč tudi morebitne spremembe zakona.

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati pričujoče Pogoje. Z uporabo te spletne strani izrazite svoje strinjanje s pričujočimi Pogoji. Če se s Pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletnih strani www.pirotehnika.net

Vse kar boste videli ali prebrali na teh straneh je lastnina Pirotehnike  d.o.o. ali pa ima Pirotehnika  d.o.o. dovoljenje za uporabo. Uporaba teh materialov z vaše strani ali s strani od vas pooblaščene osebe je prepovedana, če ni izrecno dovoljena s temi Pogoji. Vsaka nepooblaščena uporaba slik lahko predstavlja kršitev zakonodaje.

Pirotehnika  d.o.o. se v razumnem obsegu trudi, da bi ta stran vključevala samo točne in ažurirane informacije.

To stran uporabljajte ali po njej brskajte na vaš lastni riziko.

Ne da bi kakorkoli omejevalo zgoraj navedeno, bo veljalo, da vam je vse, kar se nahaja na tej strani, posredovano “takšno, kot je” brez kakršnekoli izrecne ali zakonsko predpisane garancije, kar velja tudi za garancije za tržljivost blaga, njegovo ustreznost za določen namen ali nekršenje pravic drugih.

Pirotehnika  d.o.o. ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo in zato ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način povezana s to spletno stranjo. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite sami celotno tveganje.

Pirotehnika  d.o.o. navaja , da za potrošnika veljejo pogoji nakupa , ki so veljali ob oddaji njegovega naročila .

Lastnik in upravljalec te strani je družba Pirotehnika d.o.o., ki je ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Po tej strani lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja Pirotehnika  d.o.o., kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike in avdio ter video vsebine.

Pirotehnika  d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe svoje politike varovanja zasebnosti.

Pirotehnične  izdelke lahko kupujete in uporabljate celo leto.

Prodaja, posest in uporaba izdelkov, katerih glavni efekt je pok (petarde ipd.) je prepovedana!

Ne uporabljajte pirotehničnih izdelkov v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, domov za ostarele, vrtcev, šol, cerkva, kino dvoran, gledališč, na stadionih, v prevoznih sredstvih in na drugih površinah, kjer so športne in kulturne prireditve, ter na mestih, kjer je naključno zbrano večje število ljudi.

Pirotehničnih izdelkov ne smete uporabljati po 22.00 uri, ker bi s tem kršili javni red in mir.

Prav tako je prepovedana uporaba pirotehničnih izdelkov v naravi, če je razglašena požarna ogroženost.

Strogo se morate držati navodil, ki so na vsakem izdelku, še posebej pa morate upoštevati varnostne odmike do gledalcev in stvari oz. objektov.

Splošni pogoji poslovanja so narejeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. V kolikor iz spodaj opisanih pogojev pravice potrošnika niso razumljive ali vidne, veljajo določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

3.1 Ime družbe: Pirotehnika d.o.o.

       sedež družbe Vrhnika, naslov Stara Vrhnika 51, 1360 Vrhnika .

Vse objavljene cene so informativne.

Vse cene objavljene v cenikih in cene napisane ob naročilu so določene.

4.1 Spletna cena

Spletna cena je cena družbe Pirotehnika d.o.o. in velja v trenutku oddaje naročila.

4.2 Akcijske cene veljajo do 31.12. oz do odprodaje zalog.

4.3 Veljajo cene, ki jih kupec pred sklenitvijo posla dobi v predračunu. Morebitna odstopanja od cenika so možna s sklenitvijo “Pogodbe” med naročnikom in kupcem, kjer so pogoji natančno opredeljeni.

4.4 Vse cene so navedene v evrih. V ceno je že vračunan 22 % davek na dodano vrednost.

4.5 Cene veljajo za Pirotehnika d.o.o. , Stara Vrhnika 51, 1360 Vrhnika

Postopek naročanja oz. zaporedje korakov, ki peljejo do sklenitve pogodbe:

5.1 Naročila sprejemamo med delovnim časom po telefonu: 01-7504-651, elektronski poštni naslov: boris@pirotehnika.net in preko spletne trgovine.

 

5.2 Naročila, poslana pisno,  elektronski pošti in preko spletne trgovine sprejemamo tudi izven delovnega časa 24/7.

5.3 Spletna trgovina s pirotehničnimi izdelki , obratuje samo na ozemlju Republike Slovenije.

6.1 Vaše naročilo v spletni trgovini

Ko kupec zaključi svoj nakup, dobi na svoj elektronski naslov povzetek nakupa. Na tem koraku  kupec lahko prekliče naročilo v roku 14 dni. Kupcu so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

6.2 Prejeli smo vaše naročilo

Če kupec v roku ene ure naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.  Če je dobavni rok daljši od običajnega (3 dni) lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prav tako lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko zaradi preverjanja podatkov.

6.3 Blago v pripravi

Kupec prejme obvestilo, ko je blago v pripravi.

6.4 Naročilo zaključeno

Če je naročilo zaključeno do 15.00h, se blago odpošlje še isti delovni dan. V kolikor kupec izbere osebni prevzem, je le ta možen vsak delovnik do 17h. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi ali pritožbe.

7.1 Ponudbe izstavljamo na podlagi povpraševanja.

7.2 Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na vašo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo nastale spremembe.

7.3 Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so izražene v evrih in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

8.1 Za katerokoli dobavo blaga je potrebno predhodno izvršiti plačilo na žiro račun Pirotehnika  d.o.o., razen, če ni s “Pogodbo” drugače določeno.

8.2 Ob prevzemu blaga izdamo  račun za prejeto blago.  Dokument Račun velja kot dobavnica, v kolikor ga podpiše kupec.

8.3 Dostava s strani Pirotehnika  d.o.o. je možna. Stroški se zaračunavajo po vnaprejšnjem dogovoru s stranko. Pošiljanje se izvede po pošti ali preko kurirske službe.

8.4 Osebni prevzem je možen na sedežu Pirotehnika  d.o.o., od ponedeljka do petka, v času med 9.00 in 17.00 uro.

8.5 Blago se dobavlja zapakirano na riziko pošiljatelja.

Prevzem lahko zaupate tudi pooblaščencu, lahko je to fizična ali pravna oseba. V takem primeru pod opombe prosim navedite ime in priimek osebe, ki bo blago prevzela. Oseba – prevzemnik mora biti polnoletna!

Lahko pa vam na vašo željo, na vaš riziko in za vaš račun organiziramo prevoz tudi mi. Prevoz nevarnega blaga izključno v manjših količinah vam lahko organiziramo preko družbe GLS https://gls-group.eu/SI/sl/home paketna distribucija. Stroški se zaračunavajo po vnaprejšnjem dogovoru s stranko. Prevoz nenevarnega blaga pa vam lahko organiziramo tudi preko pošte – poštna distribucija.

Če spada naročeno blago po Zakonu o prevozu nevarnih snovi med nevarno blago, bomo paket ustrezno označili. Ker se brez posebnih zahtev lahko prevažajo le manjše količine nevarnega blaga, bomo zagotovili, da količina nevarnega blaga v eni pošiljki nikakor ne bo presegala količin iz poglavja 1.1.3.6 ADR mednarodnega sporazuma o prevozu nevarnih pošiljk.
 

8.6 Delne dobave so možne v dogovoru s kupcem.

Plačilo po povzetju .  Izdelek, kupljen na spletni strani, lahko plačate po povzetju. To pomeni, da v naprej ne plačujete ničesar. Denar izročite dostavljavcu ob prevzemu paketa.

Plačilo po prejetem računu.

Blago še plača z gotovino ob dostavi, ali nakazilom na naš

T.R.R. SI56 0202 7025 6525 430 NLB d.d.

Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last družbe Pirotehnika d.o.o.

11.1 Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

11.2 Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

11.3 Vse dokumente, predračune, pogodbe in račune v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu družbe Pirotehnika  d.o.o. Dostop do dokumentov, hranjenih v družbi Pirotehnika  d.o.o., je možen na podlagi dogovora z direktorjem družbe Pirotehnika d.o.o.

11.4 Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe in računi so napisani v slovenskem jeziku, razen v primeru, ko kupec izrazi željo, da je dokument napisan v tujem jeziku. Pri mednarodnem poslovanju je jezik vseh navedenih dokumentov angleški..

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

Pravica do odstopa od pogodbe Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Pirotehnika d.o.o., Stara Vrhnika 51,1360 Vrhnika, tel. 01 7504-651, e-pošta boris@pirotehnika.net o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Potrošnik blago vrne ali izroči kurirski službi GLS  tako, da pokliče na 01 500 11 75 in naroči prevzem paketa brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Strošek vračila blaga predvidoma ne presega 7€.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva, 

pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo

12.1 Postopek  vračila blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 14 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu.

Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

12.2 Postopek vračila kupnine

Pirotehnika d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika od odstopa pogodbe

13.1 Družba Pirotehnika d.o.o.je dolžna spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec.

Rok za popravilo oz. odpravo napake je 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno popravo okvare in pomanjkljivosti izdelka.

Šele v primeru, če proizvajalec v tem roku ne odpravi napake, mora potrošniku brezplačno nadomestiti izdelek, z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

V primeru, da reklamiranega blaga ni možno zamenjati z enakim (ga ni več na zalogi ali ni več dobavljiv), se po skupnem dogovoru zamenja za blago, ki vrednostno in kvalitetno ustreza reklamiranemu. Skrajni rok za rešitev reklamacije je 45 dni.

13.2 Garancijska popravila ali zamenjave se vršijo pri dobavitelju, kamor mora kupec dostaviti ali poslati reklamirano blago na svoje stroške. Stroške materiala, nadomestnih delov, dela, prevoza in vse stroške, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oz. pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, nosi prodajalec.

Zgoraj navedena pravila pa ne posegajo v pravila o odgovornosti prodajalca za napake izdelkov.

Prodajalec odgovarja za stvarne napake na blagu v roku dveh let ob nakupu blaga .

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja in Pirotehnika d.o.o.

Uveljavljanje stvarnih napak

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov boris@pirotehnika.net ali osebno na sedežu podjetja , kjer bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

  • odpravili napako na izdelku
  • povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
  • izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
  • povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.